19 de febrero de 2008

Les algues: Les joies de la cuina oriental


Les algues s’han utilitzat durant segles per la cultura Oriental per tractar nombroses malalties. Tradicionalment se les considerava un aliment beneficiós per la longevitat. Posteriorment, el seu efecte positiu sobre la salut s’ha constatat a través d’estudis científics, apuntant que el consum d’algues juntament amb una dieta pobre en sal i proteïna animal permet allargar la vida amb unes bones condicions de salut.

La importància de les algues en la alimentació està vinculada a la seva riquesa en vitamines i sals minerals i als nombrosos beneficis per la nostra salut. El seu contingut en minerals ajuden a netejar i purificar el nostre organisme, eliminant els efectes acidificants de la nostra dieta i normalitzant la nostra sang alcalina.

Les algues marines tenen la capacitat de reforçar el sistema circulatori, regularitzen la pressió arterial i el colesterol, afavoreixen l’eliminació de toxines i metalls pesats; retarda l’envelliment i enforteixen la pell i el cabell.





Sabies que...
...les algues, gràcies al seu elevat contingut en minerals,
produeix un efecte alcalinitzant en la sang, ajudant a depurar el nostre
organisme i eliminant els efectes àcids propis de la dieta moderna.



LES ALGUES DE LA A A LA Z

Kombu
Propietats nutricionals: és una de les algues més riques en iode.
Propietats medicinals: manté flexibles els vasos sanguinis, regularitza la pressió arterial, redueix l’excés de colesterol en sang. També enforteix els intestins, durant segles, s’ha utilitzat com a remei per tractar la colitis. L’alga kombu afavoreix l’absorció de nutrients en l’organisme.
Cuina: si afegeixes un tros de kombu a la cocció de les llegums ajudarà a fer-les molt més digestives.
Temps de remull i cocció: 30 minuts de remull. Necessita coure durant uns 40 minuts, depenent de la varietat.

Arame
Propietats nutricionals: és una alga molt rica en proteïna, minerals i fibra. Son abundants les vitamines A, B1, B2 i niacina. El calci que conté és 10 vegades més abundant que el que conté la llet.
Propietats medicinals: regula el cicle menstrual i ajuda a que les menstruacions siguin menys doloroses.
Cuina: combinada amb pasta, cereals, verdures, proteïna vegetal...
Temps de remull i cocció: 10 minuts de remull. Es pot menjar crua desprès del remull. És més bona cuinada durant uns minuts.

Wakame
Propietats nutricionals: és una alga rica en proteïna y minerals. És especialment rica en calci i abunden les vitamines A, B1, B2, niacina i vitamina C.
Propietats medicinals: ajuda a depurar la sang desprès del part i és molt adequada per aquelles persones amb problemes de cor. Estimula la funció de reproducció, de les defenses naturals de l’organisme, activa la circulació de la sang i protegeix la pell i el cabell.
Cuina: en llegums, sopes, cremes, estofats...
Temps de remull i cocció: 3 minuts de remull. Es pot menjar crua desprès d’estar remullada.

Hijiki
Propietats nutricionals: presenta un elevat contingut en niacina, àcid fòlic, vitamina B12, calci, ferro, iode i fòsfor.
Propietats medicinals: és l’alga més eficaç per reforçar els ronyons i per diferents problemes relacionats amb el sistema circulatori: capil·lars fràgils, venes varicoses, hemorroides.
Cuina: combinades amb verdures, amb cereals, amb proteïna vegetal...
Temps de remull i cocció: 20-30 minuts de remull. S’ha de coure durant 30 minuts.

Agar- agar
Propietats nutricionals: és rica en iode i en oligoelements.
Propietats medicinals: té propietats laxants i depuratives
Cuina: per acompanyar amanides, gelatina de fruites, melmelades, flams...
Temps de remull i cocció: 10 minuts de remull, però no és imprescindible. Per convertir-la en gelatina s’ha de coure durant 7 minuts.

Nori
Propietats nutricionals: té un elevat contingut en proteïna, vitamina A, vitamina C i vitamina B1
Propietats medicinals: ajuda a disminuir els nivells de colesterol i també és un gran aliat de les digestions.
Cuina: per fer sushis, guarnicions de sopes, fregides...
Temps de remull i cocció: s’ha de torrar ràpidament, durant 5-10 segons, a prop de la flama fins obtenir un color més verd clar.

Dulse
Propietats nutricionals: és l’alga més rica en ferro. Desprès de la nori, és la que té més contingut en proteïna.
Propietats medicinals: ajuda a enfortir la sang en la dona en general, i en especial, a la dona embarassada i lactant.
Cuina: per acompanyar amanides, plats de verdura, sopes...
Temps de remull i cocció: remullar durant 2 minuts. Es pot menjar crua desprès del remull.

Cochayuyo
Propietats nutricionals: és rica en vitamines, oligoelements, sobretot és ric en iode i fibra.
Propietats medicinals: ajuda a controlar el colesterol, ajuda a prevenir el goll i el hipotiroïdisme. Ideal per combatre l’esgotament i ajuda a tonificar l’organisme. És molt recomanable per combatre l’acidesa. És ideal per dietes de control de pes.
Cuina: combina molt bé amb sopes, estofats, paelles.
Temps de remull i cocció: remullar durant 2 minuts. Es pot menjar crua desprès del remull.

Espagueti de Mar
Propietats nutricionals: és molt rica en minerals, amb un elevat contingut en ferro, proteïnes i fibra.
Propietats medicinals: ajuda a controlar el colesterol, depura, activa les defenses de l’organisme.
Cuina: principalment en amanides i també fregida com acompanyament.
Temps de remull i cocció: remullar durant 2 minuts. Es pot menjar crua desprès del remull.

No hay comentarios: