14 de junio de 2008

RODÓ DE SEITÀ FARCIT


Ingredients per a 4 persones:
1 kg de seità casolà, sense bullir, just després del procés de rentat
5 pastanagues
1 pebrot vermell
1 pebrot groc
1 manat de mongetes verdes
150g de tofu Natursoy
3g d’all
2 tires d’alga kombu (millorarà la digestibilitat del seità)
Julivert picat
Pebre vermell (dolç o picant)
1 vas de salsa de soja o tamari
Oli d’oliva Casa Pareja
Caldo vegetal Aneto ecològic
Cordill de cuina

Preparació:

Un cop tenim la bola de gluten recent netejada del midó, la col.loquem en una font amb cantoneres altes i coberta de caldo, unes cullerades d’oli, el pebre vermell, els alls ben picats, el julivert, el vi i la salsa de soja. Deixem macerar durant vàries hores o tota la nit, tapat.
Donem una cocció ràpida a les verdures amb aigua bullint durant 8-10 minuts. Les escorrem bé. També escorrem el gluten de la salsa del macerat i estirem amb cura a la mateixa font o en una superfície plana fins obtenir una forma rectangular. Comencem a col·locar les verdures i el tofu tallat a tires alternativament i anem enrotllant una mica la massa. Col·loquem més farcit i enrotllem, i així successivament fins tancar amb la massa elàstica. Ho lliguem amb el cordill de cuina, com un rostit.
En una olla gran, posem el caldo del macerat, col.loquem el seità farcit i ho cobrim amb més aigua o caldo de verdures. Afegir l’alga kombu i ho deixem bullir a foc baix durant 1 hora. Si faltés líquid, podem afegir-ne més. . La massa ha d’estar sempre ben coberta.
Amb cura de no cremar-nos, traiem el seità i el col.loquem en una safata, el deixem reposar i refredar una mica abans de treure el cordill i ho tallem en rodanxes grosses.
Ho servim calent, acompanyat d’una salsa que ens agradi, per exemple, salsa de tomàquet picant.

Ingredients per fer el seità a casa:
1 bossa de gluten
Pa ratllat
Salsa de soja
1 safata de verdures: api, 3 pastanagues, 1 pebrot vermell, 1 prebrot verd, 3 dents d’all...(en funció dels gustos)
2 o 3 pastilles de caldo vegetal ecològic
Sal marina

Preparació:
Posem el contingut de la bossa de gluten en un recipient gran, afegim 1 culleradeta petita i rasa de sal marina i 4 culleradades de pa ratllat. Ho barregem tot molt bé.

No hay comentarios: