13 de junio de 2008

BEGUDES ANTIOXIDANTS PER ESTAR A PUNT PER L'ESTIU

L’estiu és un moment ideal per aprofitar els beneficis de les fruites i verdures de temporada, perquè contenen una gran quantitat de nutrients antioxidants beneficiosos per protegir el nostre organisme per dins i per fora i evitar l’envelliment cel·lular. A continuació us expliquem les propietats de cada aliment i cadascun dels seus beneficis per la nostra salut.


Suc d’açai: aquesta fruita provinent de l’amazones és molt rica en antioxidants, vitamines, sals minerals i àcids grassos essencials. És una fruita molt rica en antocianidines, el que fa que sigui molt adequada per protegir-nos dels efectes nocius dels radicals lliures. També destaca pel seu contingut en Omega-6 i Omega-9, d’aquí la seva propietat per ajudar a reduir els nivells de colesterol i el seu benefici en la millora de l’absorció de nutrients per part del nostre organisme. El seu alt contingut en fibra soluble i insoluble ajuda a regular el trànsit intestinal i, a més, dona sensació de sacietat.

Suc de magrana: aquesta fruita és originaria de l’antiga Pèrsia i ja els grecs la consideraven símbol de l’amor i la fecunditat. Els seu contingut abundant en antioxidants la converteixen en una de les fruites més recomanades per prevenir l’envelliment cel·lular. A més, purifica la sang, millora la digestió i és molt bona per depurar i enfortir el fetge.

Suc d’àloe: és molt conegut per les seves grans propietats medicinals. El suc d’àloe és ric en vitamines, minerals i mucopolisacàrids, aquests últims, substàncies que proporcionen hidratació i protecció a la nostra pell. Els mucopolisacàrids son imprescindibles per mantenir el col·lagen del nostre organisme.

Suc de noni: aquest fruit és un excel.lent aliment que conté un elevat contingut en fitonutrients. És ric en escopoletina i òxid nítric, dos substànies que ajuden a millorar el pas de la sang pels vasos, normalitzant la pressió arterial, millorant la circulació i oxigenació dels teixits. A part, el suc de noni és conegut per les seves propietats antiinflamatòries i estimulants del sistema immunològic.
Suc d’avajonera blau: presenta un potent efecte antioxidant. Manté les parets dels capil·lars forts i flexibles i protegeix les estructures de col·lagen. També té propietats antiinflamatòries i s’ha demostrat que té un efecte anti-cancerigen.

Suc de Goji: fa més de 2.000 anys que aquests fruits s’utilitzen com aliment i com a medicament a la medicina tradicional xinesa. El seu sabor és lleugerament dolç, similar als dàtils i amb un punt que recorda als tomàquets. Els seus beneficis són coneguts per la seva riquesa en antioxidants. A més, activen la circulació, enforteixen el sistema immunològic, milloren la qualitat de l’esperma i milloren la vista.

Suc de pastanaga: la pastanaga és coneguda per la seva riquesa en beta caroté, antioxidant que, com hem vist en anteriors articles, té un gran efecte protector de la nostra pell. Per això és tan recomanada per aquesta època de l’any.


Suc de tomàquet: destaca pel seu contingut en licopè (pigment que li confereix la coloració vermella), antioxidant beneficiós per la nostra vista, pell i mucoses. el tomàquet és un gran remineralitzant i desintoxicant de l’organisme.

No hay comentarios: